idezet

 

Hitvallásunk

Hiszünk abban,
  - hogy az óvodáskorú gyermekekben lévő mozgásvágyat nem elfojtani, hanem kihasználni kell!

Hiszünk abban,
  - hogy a mozgáskultúra javítása nemcsak a testi fejlődést segíti, hanem befolyást gyakorol a későbbi szellemi érettségre is!

Hiszünk abban,
  - hogy a közösségben begyüjtött pozitív élmények meghatározzák a későbbi közösségi magatartást!

 Hiszünk abban,
- hogy a családias légkör, figyelmes, bensőséges kapcsolat a gyermekekkel és a szülőkkel olyan biztos érzelmi alapot ad, amelyre lehet építeni!

Hiszünk abban,
- hogy a hagyományaink ismerete bölcsebbé tesz!

Hiszünk a szemléltető, gyakorlatias, játsszva tanulás erejében!
Ezért hoztuk létre a KARATE KÖLYÖK MAGÁNÓVODÁT!

Olyan szülők jelentkezését várjuk, akik elfogadják hitvallásunk fejlesztő erejét, bíznak bennünk,
nálunk látják megvalósulni gyermekük egyéni képességeinek maximális kibontakozását!

 

MIÉRT VAN SZÜKSÉG A SPORTRA ?

Sajnos napjainkban felnőttek és gyerekek egyaránt kevesebbet mozognak, mint amennyire szükségük lenne. A mozgáshiány pedig testünket, lelkünket egyaránt megviselik. Még gondos étkezés mellett is gyakori jelenség az elhízás, egyre nehezebb még a kisebb erőfeszítések végrehajtása is. A gyermekeknek szinte minden nap kell sportolniuk, mozogniuk. A kisiskolásoknál közvetlenül kimutatható a tanulás eredményessége, és a rendszeres aktív testmozgás közötti kapcsolat. Például az írástanulással összefüggésbe hozható a gyermekek iskoláskor előtti testnevelése, mert az írás kötött testhelyzetet igényel, aminek fenntartásához megfelelő izmok fejlettsége szükséges.

VEZETŐI CÉLKITŰZÉSEM, hogy az óvodából kikerülő gyermekek jobban megfeleljenek az iskolai elvárásoknak, amelyhez kezdetben a Wado-ryu karate, később a Taekwondo széleskörű képességfejlesztő mozgásanyaga remek eszközül szolgál. ( A Taekwondo anyaga nem egyoldalúan fejleszti a képességeket, hanem minden izomcsoportot megmozgat.) Például az egymástól független kézhasználat dominál, ami megint csak az írástanulásnál előnyös, mert az író kéz dinamikus és a támaszkodó kéz statikus koordinációs parancsait kell végrehajtania.

Foglalkozás során a gyerekek utasításokat hajtanak végre, még ha ezek az utasítások túlnyomórészt játékos feladatokra vonatkoznak is. Ez alatt pedig fizikailag, mind pszichésen kapnak egyfajta alapot, amellyel azután könnyebben "útnak indulhatnak" A foglalkozásokon nagyon sok játékos feladaton keresztül javul a mozgáskoordinációjuk, figyelemösszpontosító képességük, miközben újabb és újabb sikerélményhez jutnak, és időnként persze a kudarcokat is megízlelik. Minden későbbi sporttevékenység alapjául szolgál.

A Taekwondo specialitása, hogy a hagyományos óvodai foglalkozásokkal szemben, szellemi lelki erőt is ad.
Megtanulják tisztelni társaikat, partnereiket, nevelőiket. Egy olyan közösségben élnek ahol nem divat a hanyagság, káromkodás vagy később a tiszteletlenség.

Köszönet a szülőktől

030

029

Jubilált a családias, sportos ovi

Tizenöt éve alakult meg a Karate Kölyök Magánóvoda és Családi Napközi Szemeretelep egyik csendes mellékutcájában, egy szép, kertes családi házban.

Ma is hálás szívvel emlékszik vissza Angerman Lászlóné Aranka arra, amikor családi elhatározásból az otthonukat óvodává alakították.

– Sportszeretõ családként mindhárom gyermekünket, akik persze már felnõttek, kisiskoláskoruktól küzdõsport-foglalkozásra járattuk, amely nagyon jó hatással volt a személyiségfejlõdésükre. Ez adta az ötletet, hogy piros öves tékvandóoktatóként óvónõi hivatásomat is gyakorolva olyan magánóvodát hozzak létre, ahol a gyermekek természetes mozgásigényére alapozva küzdõsporttal ismertethetem meg õket – mondta Aranka. 
– Az apróságoknak családias légkörben, életkori, egyéni sajátosságaik figyelembevételével igyekszünk élményekben gazdag programokat nyújtani. Rendszeresen úsznak, tékvandóznak, sakkoznak, korcsolyáznak, valamint mese-, vers- és kézmûves foglalkozáson vesznek részt. A sakk iránti érdeklõdésüket Orgován Sándor sakknagymester játékosan kelti fel. Ezáltal fejlõdik a kombinatív készségük, a figyelmük és a türelmük. Vargáné Kádas Tímea óvodapedagógus angol nyelven tanítja a játékokat, dalokat és mondókákat.


A programokhoz egy saját korszerû busz áll az óvoda rendelkezésére, amelyet Aranka férje vezet. A gyerekek múzeumokba, kirándulni járnak. A legnépszerûbbek a tavaszi négynapos üdülések (szülõk nélkül), amikor felfedezhetik a természet csodáit, közelebbrõl ismerkedhetnek meg az állatokkal.
– A többgyermekes családok kérték, hogy fogadjuk a kis testvéreket is, mert így nem kellene két helyre vinni a gyerekeket, és a beilleszkedés, a szülõtõl való elszakadás is sokkal zökkenõmentesebb volna – folytatta Angerman Lászlóné. – Ezen érvek alapján hoztuk létre 1,5–3 éves korú gyermekeknek a napközit, amely a Karate Kölyök Magánóvoda bölcsõdés csoportjaként mûködik. Minden gyerek sportol, aki a tizenöt év alatt kikerült tõlünk, van olyan köztük, aki már fekete öves, és számos nemzetközi versenyen ért el dobogós helyezést. Amikor idejönnek, apró, pici, gyenge bimbócskák, majd a szemünk elõtt nyiladoznak éveken át, míg végül elérkezik a búcsú napja.

Így a történet - évrõl- évre - ismétlõdik...

 

forrás: www.bp18.hu

 

Share

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kövess minket a Facebook-on!